[Видео] Музичка инсталација што ги претвора звучните бранови во слики

Murmur Whispers“ е името на музичката инсталација на француското студио за дизајн Chevalvert и групата ALB, во која звуците кои доаѓаат од сет тапани и пијано се проектираат на екран од 400 квадратни метри, со помош на технологија која ги претвора звучните бранови во светлина. Погледнете како изгледа ова нереално, футуристичко шоу:

Murmur whispers — interactive show for music group ALB — rehearsal — Victoires de la musique 2015 from Chevalvert on Vimeo.