[Видео] Мудроста на песимизмот низ анимација

Во ова видео на Claudio Salas за организацијата School of Life, група уметници истражуваат различни техники за анимација, за да ги илустрираат насоките преку кои се станува добар песимист. Текстот е на филозофот Alain de Botton, кој самиот е и наратор во видеото.