[Видео] Младите прашуваат, Министерката Царовска одговара

Ве повикавме да ѝ поставите прашања на Министерката за образование и наука, Мила Царовска, а ние се потрудивме да ги пренесеме до неа.

Дали онлајн наставата овозможува фер оценување? Дали македонскиот образовен систем е еднаков за сите?
Дали ќе се воведе климатско образование?

На овие и на многу други прашања, ова се одговорите на првиот човек во македонското образование.