[Видео] „Матка“: Јас нема да голтнам

Платформата за слободен пристап до легален абортус „Матка“, објави кратко креативно видео наречено „Јас нема да голтнам“, во кое се објаснуваат предизвиците со кои треба да се соочат жените при нивната одлука да направат абортус, по усвојувањето на Законот за прекин на бременоста.

[Видео] Матка: Јас нема да голтнам

Граѓанските организации повеќе пати бараа да се повлече предлог законот за прекин на бременоста кој го предложи Владата, се одржаа и неколку протести против предлогот, но и покрај тоа, тој беше усвоен од страна на пратениците.

Во продолжение погледнете го видеото од „Матка“.

Јас нема да голтнам from Matka Inc. on Vimeo.