[Видео] Културниот дом во Ченто – напуштена можност за локалната заедница  

Караванот на културата помина низ Ченто, каде до паркот се наоѓа некогашниот културен дом, сега запуштен и заборавен објект. Таму се организираше еко-акција и дружба на локалната заедница, која побара обнова на просторот.

Погледнете го видеото на Радио МОФ за иницијативата за „Културно ехо“.

За историјатот, моменталната состојба и идејата за ревитализација на објектот зборувавме со Симона Димковска и Кристијан Караџовски од „Културано ехо“, и Божидар Јововиќ, активист и жител на Ченто.

Видеото го подготвија Бојан Шашевски и Даниел Евросимоски.