[Видео] „Круг“ – краток филм на Глигор Кондовски и Славчо Максимовски

[Видео] „Круг“ - краток филм на Глигор Кондовски и Славчо Максимовски

По промоцијата во арт клубот „Ку Ла“ во Скопје, објавен е кусиот експериментален филм „Круг“ („Circle“), дело на Глигор Кондовски и Славчо Максимовски.

Експерименталниот филм на Кондовски и Максимовски е сниман на повеќе локации во Тетово и тетовско, на вратничкото езеро, во Лешок. Главните ликови ги толкуваат Тања Бучкоска, Марко Видачек, Елзана Чековиќ и Славчо Максимовски.

Circle/ Круг from Gligor Kondovski on Vimeo.