[Видео] Комичарот Стивен Колбер зборува за велешаните кои преку лажни сајтови му помогнаа на Трамп

Американскиот комичар Стивен Колбер во своето последно шоу, после претседателските избори, им се обрати на македонските тинејџери од Велес, кои преку стотици пропагандни сајтови објавувале лажни реклами во корист на Доналд Трамп, со што заработувале пари и влијаеле на изборите во САД.

„Еј, вие, македонски тинејџери! Престанете! Зошто не можете да правите нормални тинејџерски работите како и другите тинејџери? Нешто како ставање петарди во поштенски сандачиња… или да украдете кукла и да ја запалите во шума…“, рече Колбер.

„За среќа, Фејсбук ќе забрани рекламирање на овие лажни онлјан страни со вести“, додаде тој.

Неговиот коментар може да го погледнете во видеото во продолжение: