[Видео] Колку ги чини граѓаните проектот Скопје 2014

Како од првично најавените 80 милиони евра, цената на проектот „Скопје 2014“ порасна на над 600 милиони евра, a од првично најавените четириесетина споменици и објекти стигна до повеќе од 130?

Погледнете ја одличната видео-анимација базирана на податоците од интерактивната база на податоци на БИРН Македонија „Скопје 2014 под лупа“.