[Видео]: Колку чини државното „бесплатно“?

За сè она што државата тврди дека го добивате бесплатно, бесплатен превоз, бесплатни учебници, бесплатна бања – сето тоа е платено со народни пари.

Овој термин, кој често се користи преку медиумите, може да ги доведе во заблуда граѓаните и тоа е илустративно објаснето во новата, седма епизода на серијалот анимирани видеа „Да ти нацртам“ на Balkon 3.

Епизодата погледнете ја во продолжение: