[Видео] Кои привилегии ги ужива американскиот претседател?

Освен тоа што американскиот претседател е еден од најзначајните и најмоќните политички фигури во светската политика, со големата одговорност добива и голем број придобивки.

Освен годишната плата од 400000 американски долари, претседателот има сопствен авион и хеликоптер, најсовремена и најбезбедна лимузина, како и рекреативен парк во рурална средина.

За бенефитите во кои ужива американскиот претседател во текот на четирите години од неговиот мандат, повеќе во видеото подолу.