[Видео] Како зборува момче што го напуштило традиционалното образование

[Видео] Еве што се случува кога дете го напушта традиционалното образование

Logan Laplante е 13-годишно момче кое го напуштило традиционалното образование за да добива поучување дома. Logan имал можност да ги бира предметите според неговиот интерес и стил на учење, што е нешто што го нема во стандардниот училишен систем. Како што вели самиот, се што му е важно е да биде среќен и здрав. На TEDx настан на универзитетот во Невада, Logan на брилијантен начин објаснува како „хакирањето“ на неговото образование му помага да ја оствари оваа цел.

Извор