[Видео] Како дроновите можат да помогнат да се спречи илегален лов на носорозите?

Дронови надлетуваат некои од националните паркови на Јужна Африка, како обид да се видат и спречат ловците на носорози. Ловењето е на рекордно ниво на континентот, со што се уништува населението на слонови и носорози.

Овие дронови можат да летаат 2,5 часови со едно полнење, на висина од 35 километри од контролното возило. Операторите велат дека помагаат да се спречи ловот, а веќе забележуваат опаѓање.

Извор: Guardian