[Видео] Како да се прошета светот за малку пари

Во најновиот „На час“ се дружиме со Борко Наумовски, македонскиот Culture Trip Guy – Svetski Patnik, кој пропатува над 50 држави низ светот со малку пари.

За да го направи тоа, тој работел речиси сè – од фудбалски судија, физиотерапевт, па сè до спасител на плажа. Почнал како студент на социјална работа во Скопје, завршил магистерски студии во Германија, но светот успеал да го прошета најмногу преку работата на брод.

На час со Борко Наумовски – Culture Trip

Во најновиот „На час“ се дружиме со Борко Наумовски, македонскиот Culture Trip Guy – Svetski Patnik, кој пропатува над 50 држави низ светот со малку пари. За да го направи тоа, тој работел речиси сè – од фудбалски судија, физиотерапевт, па сè до спасител на плажа. Почнал како студент на социјална работа во Скопје, завршил магистерски студии во Германија, но светот успеал да го прошета најмногу преку работата на брод. #НаЧас

Posted by Радио МОФ on Saturday, 14 July 2018