[Видео] Јасно и гласно: Каков е 8 Март за најранливите

Каков е 8 Март за најранливите? Ова е темата за денешната емисија „Јасно и гласно“, во пресрет на Меѓународниот ден на жената.

Гости во студиото на Радио МОФ се Елена Димушевска, извршна директорка на Национална Мрежа против насилство врз жените и семејно насилство и Сибел Бајрам, наставничка и претседателка на неодамна формираното здружението на жени Ромки „Лачо Диве“.

Каков е 8 Март за најранливите? Ова е темата за денешната емисија „Јасно и гласно“, во пресрет на Меѓународниот ден на жената. Гости во студиото на Радио МОФ се Елена Димушевска, извршна директорка на Национална Мрежа против насилство врз жените и семејно насилство и Сибел Бајрам, наставничка и претседателка на неодамна формираното здружението на жени Ромки „Лачо Диве“.

Posted by Радио МОФ on Friday, 6 March 2020