[Видео] Италијански уметник создава неверојатни цртежи

Marcello Barenghi е италијански уметник која стана познат во јавноста по своите извонредни цртежи кои личат на вистински фотографии.

Италијанска уметност

Веројатно, тешко дека некој млад и надежен уметник ќе стане експерт во создавање вакви цртежи само со гледање на видеата подолу, но сепак ова може да биде добар почеток за многумина.

Barengi  црта предмети од секојдневниот живот и не ја крие од јавноста својата техника.

Во продолжение, погледнете и неколку постари видеа за начинот на создавање фотореалистични цртежи:

Како да се нацрта и шише со пиво:

Како да се нацрта пакување со колачи:

Весник!?

Чипс:

Јајце на око: