[Видео] Историјата на YouTube во две минути

Од Evolution of Dance до Psy – Gangnam Style, во продолжение се најпопуларните видеа на YouTube во периодот од 10 години.

На YouTube каналот „4096“ е објавено ретроспективно видео во кое е прикажано менувањето на дизајнот на YouTube, од 2005 година до денес. Тоа е презентирано во две минути.