[Видео] Историјата на роботите во десет минути

Денешните роботи не се покажаа толку добро како што беше предвидувано: за жал или за среќа, ние не живееме во светот каде роботите се батлери, а ова десетминутно видео објаснува зошто, објави Gizmodo.

Во суштина, роботиката како дисциплина е тешка, пишува порталот. Некои главоболки, кои биле разбирливи пред неколку децении, се уште постојат, иако нерешени, додека други само се презентирале себеси со тек на времето.