[Видео] Илина Арсова на врвот на светот

[Видео] Илина Арсова на врвот на светот

Алпинистката Илина Арсова на 23 мај минатата година стана првата Македонка која се искачи на Монт Еверест (8.848 м.), највисокиот врв на светот. Ова е најновото видео објавено на Youtube, во кој потфатот на Арсова е претставен низ монтажата на Даниел Ангеловски.