[Видео] „Grandfather’s Match Case“ – stop-motion приказна во 49 секунди

Во само 49 секунди, режисерот Qanta Shimizu ги внесува гледачите во еден краток stop-motion наратив наречен „Grandfather’s Match Case“. Како што кутивките од кибрит се движат низ обична дрвена површина, гледачот се фокусира на виртуелна потрага за едно специјално кутивче од кибрит меѓу неколку разнобојни.

Shimizu ја комплицира работата така што прави кутивчињата да се вртат околу и да се судруваат разнобојни правоаголници и геометриски облици, сите снимени со 30 фрејмови во секунда.