[Видео] „Гасеница“ што се движи со помош на ветрот

На почетокот на летово, холандскиот уметник Тео Јансен  ја претстави „UMINAMI“, последна од неговата серија „ strandbeests“- кинетички скулптури кои се движат по песочните плажи, благодарение на ветрот.

Скулптурата наликува на гасеница која полека се движи по плажата, и е усовршен модел на претходните изработки на уметникот.