[Видео и галерија] Maceo Plex и Miss Kittin на „Solar Christmas“ во Софија

Софија во саботата навечер ги дочека Maceo Plex и Miss Kittin, како главни артисти на техно вечерта наречена Solar Christmas. Организаторот, клубот Јалта, собра позитивни критики и аплаузи за изборот на локацијата, звукот што за прв пат беше пуштен во употреба оваа вечер, но и за 3Д осветлувањето и пријатната атмосфера за танцување.

Радио МОФ, низ видео и фотографии пренесува дел од овој традиционален музички настан.

Следен настан од овој „калибар“ е Solar Easter.

Александар Стојановски