[Видео] Филмски сцени и уметничките слики кои ги инспирирале

Кога ги создаваат филмовите, режисерите земаат инспирација од светот околу нив, а понекогаш имитираат и уметнички слики во нивните филмови.

Вугар Ефенди ги поврзал познатите уметнички слики со филмските сцени инспирирани од нив, покажувајќи ја конекцијата меѓу ликовната и седмата уметност.

Некои од сцените се толку живописни, што повеќе изгледаат како уметничко дело од самата слика.

Извор: Gizmodo