[Видео] Филм за Пламен Горанов – бугарскиот активист кој се самозапали

Во 2013 година, Пламен Горанов 37-годишен градежен работник и уметник од Варна, Бугарија, се самозапали како форма на политички протест. Филмот истражува што го доведе младиот активист за својот протест и неговата смрт што создаде вознемирувачки тренд на самоубиства во најсиромашната земја во ЕУ.