[Видео] Европски пародични туристички реклами за „додворување“ на Трамп

Се започна кога холандско сатирично шоу продуцираше „туристичка реклама“, преку која „Владата на Холандија“ сака да го запознае новиот американски претседател Доналд Трамп со обележјата на малата земја и го прашува дали би ја направил „Холандија втора“ (по Америка).

По ова, се јавија и „владите“ на уште неколку европски земји со свои видеа, обидувајќи се да му се „додворат“ на Трамп и да станат „број два“.

Швајцарија

Данска

Германија

Белгија

Португалија