[Видео] Еволуцијата на Ф1 болидите

[Видео] Еволуцијата на Ф1 болидите

Одличен анимиран инфографик изработен од дизајнерот Rufus Blacklock. 62 години еволуција на најбрзите тркачки автомобили, претставени во само една минута. Комплетниот неанимиран инфографик, во кој се гледаат сите конкретни промени во дизајнот на болидите низ децениите, можете да го погледнете овде.