[Видео] „Емулгатор“ – ротирачка скулптура од стакло и бои

Австрискиот уметник Thomas Medicus е автор на оваа несекојдневна, брилијантна инсталација изработена од рачно обоени стаклени ленти. Делото, кое се вика „Eмулгатор“, се врти, при што се откриваат четири скриени слики, видливи само по одреден агол. Погледнете ја оваа убава демонстрација на магијата на „Емулгаторот“:

Австрискиот уметник Thomas Medicus е автор на оваа несекојдневна, брилијантна инсталација изработена од рачно обоени стаклени ленти. Делото, кое се вика „Eмулгатор“, се врти, при што се откриваат четири скриени слики, видливи само под одреден агол.

[Видео] „Емулгатор“ - ротирачка скулптура од стакло и бои

 

Погледнете ја оваа убава демонстрација на магијата на „Емулгаторот“:

 

 

Извор