[Видео] Џеф Безос точно ја предвидува иднината пред 20 години

Џеф Безос е извршен директор и основач на Амазон, а неодамна беше актуелен поради неговата понуда да го однесе Доналд Трамп на одмор во вселената. Тој е звучно име во технолошката индустрија, уште од самите почетоци на интернетот.

Иако деновиве Безос зборува за иднината на неговите компании и туризмот во вселената, пред 20 години продавал само книги преку Амазон.

Во интервју снимено во јуни 1977 година, младиот Безос зборува за својата одлука да го започне бизнисот за онлајн продажба, како и за тоа како „новата технологија“ сосема ќе ја промени динамиката на бизнисот и конзумеризмот.

Извор: The Next Web