[Видео] Другата страна на туризмот – Нов документарец на „Дома“

Летниот одмор е време посветено за нас, за наша релаксација и уживање покрај морските и езерските крајбрежја. Но, како што туризмот се развива во една од најголемите индустриски гранки, така се зголемува неговото влијаение врз животната средина. Морињата и езерата се екосистеми за кои доколку не се грижиме од место за релаксација ќе станат главен извор за многу еколошки проблеми. Откријте која е другата страна на туризмот во новиот документарец на „Дома“.

Другата страна на туризмот