[Видео] Домино мајсторија

[Видео] Домино мајсторија

Вештината (некои ќе речат дури и уметност) на редење и разредување домино плочки во спирали, повторно е актуелна. Во ова видео, авторите изнаоѓаат нови, креативни начини на редење на плочките. Со 20.000-25.000 делови, оваа инсталација е далеку од светскиот рекорд, но авторите сепак заслужуваат почит за трпението и креативноста. За само еден ден од поставувањето на Youtube, видеото го погледнале повеќе од 600.000 луѓе.