[Видео] Документарен филм за Северна Кореја

фото: Jan Egil Kirkebø

фото: Jan Egil Kirkebø

Рускиот новинар Алексеј Јарошевски ја посетил Северна Кореја, една од најтаинствените земји во светот. 25-минутниот документарен филм „Северна Кореја: зад сцената“ ја опишува атмосферата во една од последните тврдокорни комунистички земји во светот, а во него е пренесена и приказната за Вика Ткачева, единствената студентка од Русија во севернокорејскиот главен град Пјонгјанг.