[Видео] Дискусија во кампот пред Влада за младинската невработеност

Исидора Сидоровска, експерт за младинска политика, Владимир Јовановски, млад невработен граѓанин од Прилеп, Дина Спировска од СДММ, како и Александар Колекески од Македонски центар за европско образование синоќа беа говорниците на дискусијата на темата „Младинска невработеност” која синоќа се одржа во кампот пред влада.

Целото видео може да го погледнете во продолжение:

За денеска пак, на 34 ден од поставувањето шатори пред Владата, е најавена дискусијата насловена „Како да се поттикне економијата во Македонија?“ со Никола Џамбазовски, доктор по економски науки и Кирил Колемишевски, правник.