[Видео] Дискусија: Го сакаме ГТЦ – Како ќе го зачуваме?

Во продолжение погледнете ја дискусијата за зачувувањето на автентичноста на ГТЦ, која се одржа во Кампот на слободата пред Владата. Говорници: Филип Јовановски, уметник (модератор); Анита Ивковиќ, Центар за современи уметности; Билјана Младеновска, граѓанска активистка на иницијативата “Го сакам ГТЦ”, Никола Писарев, граѓански активист на иницијативата “Го сакам ГТЦ”; Сања Раѓеновиќ Јовановиќ, претседателка на Асоцијација на архитекти на Македонија и Даниел Серафимовски, архитект.