[Видео] Десет оптички илузии кои фрлаат сомнеж врз реалноста

Оптичките илузии имаат способност да ги восхитат луѓето или да ги поделат во однос на тоа како тие гледаат на една иста работа. Новото видео на YouTube каналот AllTime10s ги собра на едно место дел од најинтересните оптички илузии и понуди објаснување за нив.

Погледнете во продолжение, што гледаат нашите очи и која е вистината: