[Видео] Десет најгледани реклами на Youtube за минатиот месец

 

Топ десет листа на најгледаните рекламни спотови на Youtube за изминатиот месец. За едно видео да влезе во ова рангирање, тоа мора да биде регистрирано како реклама, што значи дека дел од прегледите се платени. Сепак, видеата мораат да имаат и голем број „органски“ прегледи, за да се најдат на листата. Три од овие рекламни спотови имале повеќе од 10 милиони гледања во септември.

10. Old Spice – “Snow Globe” (803.488 прегледи)

9. EA Sports (1.154.180)

8. Comedy Central “Key & Peeles Is My S**T” (1.166.759)

7. GoDaddy “The Baker” (1.971.748)

6. Generation Opportunity “The Exam” (2.009.479)

5. Fifa 14 – “We Are Fifa 14” (5.367.797)

4. Chipotle “The Scarecrow” (6.757.284)

3. PooPourri.com “Girls Don’t Poop” (11.195.440)

2. LG – “Ultra Reality” (11.517.750)

1. Motorola “Moto X Lazy Phone: Touchless Control” (15.115.902)