[Видео] Депресијата и анксиозноста како проблем на Балканот

Проблемите со менталното здравје, како што се депресијата, анксиозноста или нападите на паника многумина неосновано ги игнорираат и сметаат за нешто што само ќе помине.

Колегите од Босна и Херцеговина, ги пренесоа искуствата на неколку жени кои се борат со депресијата во едно конзервативното општество.

Депресија и анксиозност како проблем на Балканот

Проблемите со менталното здравје, како што се депресијата, анксиозноста или нападите на паника многумина неосновано ги игнорираат и сметаат за нешто што само ќе помине. Колегите од Босна и Херцеговина, ги пренесоа искуствата на неколку жени кои се борат со депресијата во едно конзервативното општество.

Posted by Радио МОФ on Monday, 14 September 2020