[Видео дебата на Зебра] Нетолеранција и хомофобија

Во исто време со локалната кампања против хомофобијата и трансфобијата, Европа го следеше изборот за најдобра песна на Евровизија, но во исто време се запалија и социјалните медиуми. Дел од Македонија остана скандализирана, дел збунета а остатокот со осуда кон предрасудите, навредите меѓу луѓе кои едвај се познаваат кулминираа двонасочно. Се изгуби линијата за тоа каде почнува слободата на говор, каде почнува говорот на омраза.

[Видео дебата на Зебра] Нетолеранција и хомофобија

Дали силните реакции по Евросонг се сигнал дека нашето општество е нетолератно? За овие прашања во дебатата на „Зебра“ дискутираат Уранија Пировска, директорка на Хелсиншкиот комитет за човекови права и новинарот Атанас Кировски.