Видео дебата на Зебра – Дали професионалната ориентација е важна за општеството?

Дали професионалната ориентација е важна за општеството беше темата на последното издание на он лајн емисијата Зебра во која дебатираат Марија Мирчевска  од Младински образовен форум и Христијан Стојчевски, економски новинар во телевизијата Алфа.

Професионална ориентација во општеството

Дали македонското образование создава кадри кои се вреднувани и барани на пазарот на труд, потребни ли се реформи, колку е голем јазот меѓу бројот на слободни работни места и таа на високообразовани млади луѓе кои го бараат своето место во општеството се дел од прашањата чии одговори може да ги проследите во видеото подолу: