[Видео] Daft Punk, aкапела

[Видео] Daft Punk, aкапела

Pentatonix, акапела групата која стои зад бројни преработки на поп-песни, се зафати со творештвото на прочуеното француско дуо Daft Punk. Во нешто повеќе од четири минути, групата презентира импресивен микс од најпознатите песни на Daft Punk, меѓу кои хитовите “Get Lucky, “Harder, Better, Faster, Stronger” и “One More Time.”

Петтемина пејачи на групата од Тексас: Scott Hoying, Kirstin Maldonado, Mitch Grassi, Avi Kaplan и Kevin Olusola победија на шоуто на NBC “The Sing-Off” пред две години.

Извор