[Видео] Да ти нацртам: Што е тоа толпократија?

„Има ситуации каде што иако власта се избира со гласање и секој има право да се кандидира, но само мал дел луѓе имаат услови за тоа“.

Новата епизода од видеосеријалот на Балкон 3 насловен „Да ти нацртам“ ги обработува прашањата: кога демократијата е здрава, а кога има дефект? Што е тоа толпократија? Зошто таа толку многу личи на демократијата, а сепак е различна? Како да ги разликуваме? Погледнете ја во продолжение.