[Видео] Да ти нацртам: Што е патриот?

„Не е патриот оној што има поголемо знаме на ретровизорот, туку оној што ги фрла отпадоците во канта за ѓубре“, се вели во новата епизода на серијалот „Да ти нацртам“ на „Балкон3“. Патриот е некој што ја носи државата на себе. Или во себе. Или двете? Можеби нешто трето? Во продолжение, погледнете ја 12-тата епизода која одговара на овие прашања.