[Видео] Colin Toupe: тапани и анимација

Францускиот тапанар и визуелен уметник Colin Toupe дошол на интересна идеја – користејќи технологија шот му овозможува да ги врзе своите тапани за компјутер што создава ефекти, стигнал до направа што создава специјално светлосно шоу, додека тој свири на своите тапани. Погледнете како изгледа овој невообичаен аудиовизуелен инструмент:

DRUM = ANIMATION from Colin Toupé on Vimeo.