[Видео] Британец се искачи на врвот на Афејловата кула, без јаже

Авантуристот од Велика Британија и зависник од адреналин,  Џејмс Кингстон кој претходно се движеше по тесните метални греди на стадионот Вембли, одлучи да си ја проба среќата и во Париз. Како што објаснува во своето видео, негова следна цел била Афејловата кула.  Обидот лесно можел да заврши со шестчасовно испрашување во полиција и забрана за качување на кулата во следните три години, но како што вели тој, успеал да тргне уште едно место од неговата листа.

Погледнете го видеото од опасниот подвиг: