[Видео] Брегзит прикажан преку сцената од „Падот“

Култната сцена од историскиот филм „Падот“, за последните денови на Адолф Хитлер, сега доби нова преработка, во контекст на заминувањето на Велика Британија од Европската унија.

Сцената е преработена на тој начин што го отсликува моментот кога Борис Џонсон, лидерот на кампањата за Брегзит, ги дознава резултатите од референдумот.