[Видео] Бранка Костиќ Марковиќ: Станавме непоправливи егоисти

“Народот е отуѓен и тешко успевам да извлечам искрена емоција кај луѓето. Кога некој има проблем, полесно е ни е да се кажеме ‘скраја да е, таму нека остане’, не мислејќи дека можеби утре и ние ќе бидеме во истата состојба“, вели новинарката и етномузиколог Бранка Костиќ Марковиќ.

Во интервјуто за РесПублика, снимано пред пандемијата, нејзината порака дека несериозно ја сфаќаме медицината и науката на сметка на бајачките, е актуелна токму деновиве.

Оваа содржина ја изработи Институтот за комуникациски студии.