[Видео] „Blind“ – новиот филм на младиот Ханис Багашов

Краткометражниот филм „Blind“ на младиот Ханис Багашов викендов ја имаше својата премиера во Тетово. 14-годишниот автор вели дека филмот има социјална тематика и говори за моралните вредности.

[Видео] „Blind“ - новиот филм на младиот Ханис Багашов

Главната улога ја толкува Сара Лазовска, а во филмот покрај неа учествуваат уште 12 млади актери.

Во продолжение погледнете го последното дело на младиот автор:

Погледнете и како течеше снимањето на „Blind“: