[Видео] „Blackout City“ – Лондон навечер, без светло

Во овој експериментален филм, авторот Nicholas Buer направил комбинации од различни снимки, кои покажуваат како би изгледала панорамата на Лондон, доколку во метрополата се исклучат сите светла. Нормално, поради светлосното загадување, небото над Лондон е оковано во сивило, но во „Blackout City“ се појавуваат ѕвездите (снимени од темни локации на југот на Англија, па додадени на снимките од Лондон) и создаваат пејзажи кои се непознати за лондончаните. Повеќе за овој и за другите проекти на авторот може да се прочита на неговата веб-страница.