[Видео] „Back in Black“ од AC/DC отсвирена на гајагеум

Гајагеум е традиционален корејски инструмент со историја која почнува пред 1500 години. Тој создава смирувачки мелодични звуци, кои се главна компонента на кинеската класична музика. Корејската музичарка Луна Ли, чиј Јутјуб профил е добро познат поради преработките на најдобрите рок хитови, ги заменува гитарските жици со оние на гајагеумот. Како звучи тоа, погледнете во продолжение: