[Видео] „Alone With People“ – краток филм за животот како геј на американскиот Југ

Овој наградуван краток филм на режисерот Drew Van Steenbergen ја раскажува приказната за една девојка која расте како лезбејка на американскиот Југ. „Alone With People“ e духовите, но и потресна драма, во која главната протагонистка ангажира психијатар за да и помогне да се отвори и да им признае на блиските дека е геј.

Alone with People from Drew Van on Vimeo.