[Видео] Ал Џaзира : Гастарбајтери од Македонија

„Македонија е земја во која печалбата и чалгиите се дел од традицијата. Со векови се заминувало во потрага по подобар живот, ретко кој се враќал назад. Денес заминуваат цели семејства, млади и образовани со дипломите во раце, со желба никогаш да не се вратат“, се вели во документарниот филм од серијалот „Aл Џазира Објектив“, чиј автор е Жана Ковачевиќ.