[Видео] Актери рецитираат поп песни во стилот на Шекспир

Од неодамна, на социјалните мрежи се појави нов тренд по Ice Bucket Challenge. Овој пат, станува збор за #15secondshakespeare, односно актери кои во период од 15 секунди рецитираат буквално се од поп музиката, од песни на Britney Spears, па се до насловната песна на тв серијата „The Fresh Prince of Bel Air“ во стилот на Шекспир. Потребно е тоа да звучи што подраматично.

Новиот тренд го започна актерот David Fynn, кој на својот Instagram профил го објави ова видео: